Agenda

Terug naar vorige pagina
titel_agenda_1
 • do
  25
  Feb
  2016
  ma
  18
  Apr
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_expo_1

  Opening: zondag 28 februari, 16.00 uur

  In de ‘collage/scheurlandschappen’ van Petra Koen speelt zowel het Deense als het Groningse landschap een grote rol. Naast landschappen en portretten maakt zij assemblages, waarin zij (gevonden) voorwerpen verwerkt, die samen een nieuw beeld vormen.
  Marijke de Jong houdt van de speelsheid en de verrassing die het maken van een collage met zich meebrengt. De onderwerpen zoekt zij dicht bij huis waarbij sfeer, intimiteit en huiselijkheid een belangrijke rol spelen.
  Henkjan van Loon is een ‘juttende’ kunstenaar. Hij verwerkt gevonden voorwerpen tot poëtisch abstracte twee- en driedimensionale beelden. De combinatie van verschillende materialen in een beeld heeft steeds een verrassend effect.

 • wo
  20
  Apr
  2016
  zo
  19
  Jun
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_expo_2Opening: zondag 24 april, 16.00 uur

  Tekeningen en schilderijen
  Joukje Pees toont houtskooltekeningen en schilderijen in gemengde technieken op papier. Haar onderwerpen vindt ze in het Groninger landschap, met name het Reitdiepdal en de Punt van Reide. Wat haar hierin boeit is de weidsheid van dit landschap, waarin perspectieflijnen nog aan de horizon bijeenkomen en waar aarde en lucht elkaar raken. Naast beeldend kunstenaar is Joukje ook bevoegd docent tekenen, zij verzorgt workshops op bijzondere locaties in het Groninger landschap.

  Ewsum is open van wo. t/m zo. 13.00 -17.00 uur

  www.joukjepees.nl

 • za
  23
  Apr
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_markt_4Kom ook naar de markt!

  Op het borgterrein van Ewsum in Middelstum (Gr) worden sinds 2003 's zomers streekproductenmarkten gehouden. De omgeving straalt daar precies de juiste atmosfeer uit voor het genieten van alles wat groeit en bloeit, en waarvan veel van de lekkere en ambachtelijk gemaakte Groningse producten gemaakt zijn. De markten worden georganiseerd door de Stichting Streekproductenmarkt Ewsum in samenwerking met Werkpro.

 • za
  28
  Mei
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Iedere markt is er livemuziek, een kinderactiviteit en vaak ook andere activiteiten. Op de markt kan je terecht voor kadootjes, kunst, diverse handgemaakte artikelen, groenten, brood, kaas ,jam, vlees tot wijn en sap, alles uit de streek en vaak biologisch.

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • vr
  10
  Jun
  2016
  20.15 uurOpEwsum

  agenda_muziek_1Tribute to the swinging trio’s Oscar Peterson, Nat King Cole en Ray Brown

  Hans Kwakkernaat (piano) behoort al jaren tot het beste wat Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle belangrijke festivals met o.a. James Moody en Bob Mintzer. In 2012 bracht Kwakkernaat het succesvolle album Hello Oscar uit, een eerbetoon aan jazzlegende Oscar Peterson. Tijdens dit concert wordt er naast Peterson ook werk gespeeld van Nat King Cole en Ray Brown. In dit programma speelt Kwakkernaat samen met Joost Zoeteman (gitaar) en Hans Mantel (contrabas), bekend als presentator van radio en tv. Reken op een avond vol swingende jazz van de bovenste plank!

  € 12,50  /   t/m 18 jr. € 7,50

  www.hanskwakkernaat.nl

 • wo
  22
  Jun
  2016
  zo
  28
  Aug
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_expo_3Opening: zondag 26 juni, 16.00 uur

  De schilderijen van Francine Schrikkema (1963) hebben een ruimtelijke dieptewerking, die onze blik naar het beeld trekt. Persoonlijke ervaringen en herinneringen spelen een grote rol in haar werk. Door in het schilderproces tijd en afstand van een werk te nemen, wil Francine uiteindelijk een zo goed mogelijke afdruk van haar beleving vastleggen. Zo kan het zijn dat de concreet opgedane indrukken van de natuur totaal verloren gaan in een samenspel van kleuren, vormen en structuren in het ‘nabeeld’.

  Open van wo. t/m zo. 13.00 -17.00 uur

  http://www.francineschrikkema.nl/

 • za
  25
  Jun
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema:
  Maaidemonstraties en Oldtimers

   

  Activiteiten:
  - Bome Cees “vertelt over de samenhang in de natuur” voor kinderen om 11.00 of 14.00 uur:
  - Demonstratie Maalstoel
  - Live muziek: Gulle Speelman

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • zo
  26
  Jun
  2016
  11.00 uur

  Persfoto-Ensemble-Montage1-500x500Een divers programma door Duo Montage

  Duo Montage speelt in de schuur van Ewsum diverse werken van Bartók, Beethoven, Lutoslawski, Rebecca Clarke, Zikmund Schul.
  Aansluitend is het mogelijk te lunchen in de Theeschenkerij OpEwsum, hiervoor is reserveren gewenst.
  Kaarten kunt u vanaf 3 juni bestellen via www.groningerlandschap.nl

  Het Groninger Landschap 80 jaar
  Klik voor alle data en locaties

  Dit concert maakt deel uit van het Groninger Erfgoedweekend dat georganiseerd wordt door Het Groninger Landschap samen met het Nationale Muziekinstrumentenfonds.
  Het Groninger Erfgoedweekend maakt onderdeel uit van het jubileumprogramma “Een reis door Groningen in 80 dagen” voor de 80e verjaardag van Het Groninger Landschap.

 • za
  23
  Jul
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema: Zomer- en Hobbymarkt

   

   

  Activiteiten:
  Schapenscheren
  Voor kinderen: reuze bellenblazen
  Live muziek: Warffumer mannenkoor

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • za
  27
  Aug
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema: Proeverij
  Live muziek: Duo Ephraïm

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • vr
  16
  Sep
  2016
  16.00 - 18.00

  Opening Kunstmonument

  De opening van Kunstmonument 2016 vindt plaats op Borg Ewsum op vrijdagmiddag.0 033 Er zal een onthulling van kunstwerken plaatsvinden onder het genot van een hapje en een drankje. Kunstmonument vindt plaats in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september 2016.

 • za
  17
  Sep
  2016
  zo
  18
  Sep
  2016
  11.00 -18.00

  Kunstmonument

  Festival Kunstmonument leidt je in een weekend langs diverskunst monumente kunstmonumenten van Oost- naar Westerwijtwerd. Je kunt genieten van poezie, muziek, theater, streekproducten, kinderactiviteiten en historische informatie op diverse locaties langs deze route.

  Je wordt langs 21 monumenten geleid; van kerken, molens, boerderijen en huizen tot historisch landschap. Er zullen 39 beeldende kunstenaars deelnemen en hun werk tonen. En dus ben je natuurlijk dit weekend ook van harte welkom op Borg Ewsum. We zijn dan geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

 • za
  24
  Sep
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema: Oogst

   

  Activiteiten:
  - Jachthonden door WBE
  - Voor kinderen
  - Live muziek Duodaro Auke en Jantien

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • wo
  09
  Nov
  2016
  vr
  23
  Dec
  2016
  Woensdag t/m zondag 13.00 uur tot 17.00 uurEwsum
  sierd-prins
  Stichting Beetke Benieuwd nodigt u van harte uit voor de expositie met schilderijen van Sieds Prins.
  Eigenlijk vanaf zijn jeugd is Sieds Prins gefascineerd door wat je met verf kunt doen. Het heeft bijna tot zijn zeventigste geduurd voordat hij les is gaan nemen om zelf te schilderen. Het resultaat hangt hier nu: landschappen en abstracten in olieverf.
  Het verrassende voor hemzelf is dat het werk dat hij jarenlang heeft gedaan, luisteren naar mensen, gewoon verder gaat. Alleen is het nu de verf, die in lijnen en kleuren een verhaal vertelt.
 • za
  10
  Dec
  2016
  11.00 uur tot 16.00 uurEwsum

  oudspeelgoed

  http://historischeverenigingmiddelstum.nlIn samenwerking met “Stichting Oudheidkamer” uit Uithuizermeeden organiseert de Historische Vereniging op 10 december hun jaarlijkse inloopdag met als thema: OUD SPEELGOED.

  In de expositieruimte van Ewsum zal veel oud speelgoed worden tentoongesteld van Arjen Prins en Tonnie Klomp, de eigenaren van de Oudheidkamer, ook Berend Poortinga zal een gedeelte van zijn collectie tentoonstellen die dag.

  Iedereen mag zijn eigen oude speelgoed meebrengen om anderen mee te laten genieten en de hele dag is kenner en taxateur Harm van Dijken uit Sauwerd aanwezig om zijn kennis over het speelgoed met de bezoekers te delen en eventueel een geschatte waarde aan het meegebrachte speelgoed te geven, ook zal hij een aantal poppen uit zijn collectie meebrengen.

  Het speelgoed werd vroeger in diverse winkeltjes verkocht en daarom zal ook het winkeltjes project van de Historische Vereniging de nodige aandacht verkrijgen.
  Niet alleen het speelgoed krijgt de aandacht ook Fré Schreiber is aanwezig, om zijn nieuwste bundel te presenteren: “Dij Spreker, stukjes veur bruloften en pertijen oet vrouger tied”. Vijftien jaar heeft Fré aan deze bundel gewerkt en het is die dag te koop voor € 19,50
  Niet alleen het boek maar ook zullen er “oude stukjes” tentoongesteld worden.
  De inloop is van 11.00  tot 16.30 uur.

 • za
  17
  Dec
  2016
  16.30 uurEwsum

  CGK Kantens, PKN, GKV Middelstum en Streekproductenmarkt Ewsum organiseren een Kerstwandeling en kerstmarkt op 17 december.

  Beleef het kerstverhaal in de velden van Ewsum. Wandel mee en ontdek hoe het kerstverhaal op een heel bijzondere manier tot leven komt!

  Start 16,30 uur tot 18.30 uur op parkeerplaats Ewsum
  Oosterburen 1 Middelstum

  Duur wandeling: 45 minuten
  Elke 5 minuten start een nieuwe groep wandelaars

  Deelname gratis, na afloop hapje en drankje.

 • vr
  23
  Dec
  2016
  wo
  04
  Jan
  2017
  Ewsum

  Na weer een jaar met veel inzet en plezier voor u te hebben gewerkt genieten wij van 23 december 2017 tot 4 januarie 2017 van een korte vakantie. De theeschenkerij is dan gesloten.

  Wij wensen u allen prettige kerstdagen en een gezond 2017 !