Agenda

Terug naar vorige pagina
titel_agenda_1
 • do
  25
  Feb
  2016
  ma
  18
  Apr
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_expo_1

  Opening: zondag 28 februari, 16.00 uur

  In de ‘collage/scheurlandschappen’ van Petra Koen speelt zowel het Deense als het Groningse landschap een grote rol. Naast landschappen en portretten maakt zij assemblages, waarin zij (gevonden) voorwerpen verwerkt, die samen een nieuw beeld vormen.
  Marijke de Jong houdt van de speelsheid en de verrassing die het maken van een collage met zich meebrengt. De onderwerpen zoekt zij dicht bij huis waarbij sfeer, intimiteit en huiselijkheid een belangrijke rol spelen.
  Henkjan van Loon is een ‘juttende’ kunstenaar. Hij verwerkt gevonden voorwerpen tot poëtisch abstracte twee- en driedimensionale beelden. De combinatie van verschillende materialen in een beeld heeft steeds een verrassend effect.

 • wo
  20
  Apr
  2016
  zo
  19
  Jun
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_expo_2Opening: zondag 24 april, 16.00 uur

  Tekeningen en schilderijen
  Joukje Pees toont houtskooltekeningen en schilderijen in gemengde technieken op papier. Haar onderwerpen vindt ze in het Groninger landschap, met name het Reitdiepdal en de Punt van Reide. Wat haar hierin boeit is de weidsheid van dit landschap, waarin perspectieflijnen nog aan de horizon bijeenkomen en waar aarde en lucht elkaar raken. Naast beeldend kunstenaar is Joukje ook bevoegd docent tekenen, zij verzorgt workshops op bijzondere locaties in het Groninger landschap.

  Ewsum is open van wo. t/m zo. 13.00 -17.00 uur

  www.joukjepees.nl

 • za
  23
  Apr
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_markt_4Kom ook naar de markt!

  Op het borgterrein van Ewsum in Middelstum (Gr) worden sinds 2003 's zomers streekproductenmarkten gehouden. De omgeving straalt daar precies de juiste atmosfeer uit voor het genieten van alles wat groeit en bloeit, en waarvan veel van de lekkere en ambachtelijk gemaakte Groningse producten gemaakt zijn. De markten worden georganiseerd door de Stichting Streekproductenmarkt Ewsum in samenwerking met Werkpro.

 • za
  28
  Mei
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Iedere markt is er livemuziek, een kinderactiviteit en vaak ook andere activiteiten. Op de markt kan je terecht voor kadootjes, kunst, diverse handgemaakte artikelen, groenten, brood, kaas ,jam, vlees tot wijn en sap, alles uit de streek en vaak biologisch.

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • vr
  10
  Jun
  2016
  20.15 uurOpEwsum

  agenda_muziek_1Tribute to the swinging trio’s Oscar Peterson, Nat King Cole en Ray Brown

  Hans Kwakkernaat (piano) behoort al jaren tot het beste wat Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle belangrijke festivals met o.a. James Moody en Bob Mintzer. In 2012 bracht Kwakkernaat het succesvolle album Hello Oscar uit, een eerbetoon aan jazzlegende Oscar Peterson. Tijdens dit concert wordt er naast Peterson ook werk gespeeld van Nat King Cole en Ray Brown. In dit programma speelt Kwakkernaat samen met Joost Zoeteman (gitaar) en Hans Mantel (contrabas), bekend als presentator van radio en tv. Reken op een avond vol swingende jazz van de bovenste plank!

  € 12,50  /   t/m 18 jr. € 7,50

  www.hanskwakkernaat.nl

 • wo
  22
  Jun
  2016
  zo
  28
  Aug
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  agenda_expo_3Opening: zondag 26 juni, 16.00 uur

  De schilderijen van Francine Schrikkema (1963) hebben een ruimtelijke dieptewerking, die onze blik naar het beeld trekt. Persoonlijke ervaringen en herinneringen spelen een grote rol in haar werk. Door in het schilderproces tijd en afstand van een werk te nemen, wil Francine uiteindelijk een zo goed mogelijke afdruk van haar beleving vastleggen. Zo kan het zijn dat de concreet opgedane indrukken van de natuur totaal verloren gaan in een samenspel van kleuren, vormen en structuren in het ‘nabeeld’.

  Open van wo. t/m zo. 13.00 -17.00 uur

  http://www.francineschrikkema.nl/

 • za
  25
  Jun
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema:
  Maaidemonstraties en Oldtimers

   

  Activiteiten:
  - Bome Cees “vertelt over de samenhang in de natuur” voor kinderen om 11.00 of 14.00 uur:
  - Demonstratie Maalstoel
  - Live muziek: Gulle Speelman

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • zo
  26
  Jun
  2016
  11.00 uur

  Persfoto-Ensemble-Montage1-500x500Een divers programma door Duo Montage

  Duo Montage speelt in de schuur van Ewsum diverse werken van Bartók, Beethoven, Lutoslawski, Rebecca Clarke, Zikmund Schul.
  Aansluitend is het mogelijk te lunchen in de Theeschenkerij OpEwsum, hiervoor is reserveren gewenst.
  Kaarten kunt u vanaf 3 juni bestellen via www.groningerlandschap.nl

  Het Groninger Landschap 80 jaar
  Klik voor alle data en locaties

  Dit concert maakt deel uit van het Groninger Erfgoedweekend dat georganiseerd wordt door Het Groninger Landschap samen met het Nationale Muziekinstrumentenfonds.
  Het Groninger Erfgoedweekend maakt onderdeel uit van het jubileumprogramma “Een reis door Groningen in 80 dagen” voor de 80e verjaardag van Het Groninger Landschap.

 • za
  23
  Jul
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema: Zomer- en Hobbymarkt

   

   

  Activiteiten:
  Schapenscheren
  Voor kinderen: reuze bellenblazen
  Live muziek: Warffumer mannenkoor

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • za
  27
  Aug
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema: Proeverij
  Live muziek: Duo Ephraïm

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • vr
  16
  Sep
  2016
  16.00 - 18.00

  Opening Kunstmonument

  De opening van Kunstmonument 2016 vindt plaats op Borg Ewsum op vrijdagmiddag.0 033 Er zal een onthulling van kunstwerken plaatsvinden onder het genot van een hapje en een drankje. Kunstmonument vindt plaats in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september 2016.

 • za
  17
  Sep
  2016
  zo
  18
  Sep
  2016
  11.00 -18.00

  Kunstmonument

  Festival Kunstmonument leidt je in een weekend langs diverskunst monumente kunstmonumenten van Oost- naar Westerwijtwerd. Je kunt genieten van poezie, muziek, theater, streekproducten, kinderactiviteiten en historische informatie op diverse locaties langs deze route.

  Je wordt langs 21 monumenten geleid; van kerken, molens, boerderijen en huizen tot historisch landschap. Er zullen 39 beeldende kunstenaars deelnemen en hun werk tonen. En dus ben je natuurlijk dit weekend ook van harte welkom op Borg Ewsum. We zijn dan geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

 • za
  24
  Sep
  2016
  10.00 uurOpEwsum

  Streekproducten Markt EwsumKom ook naar de markt!

  Thema: Oogst

   

  Activiteiten:
  - Jachthonden door WBE
  - Voor kinderen
  - Live muziek Duodaro Auke en Jantien

  Meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl

 • wo
  09
  Nov
  2016
  vr
  23
  Dec
  2016
  Woensdag t/m zondag 13.00 uur tot 17.00 uurEwsum
  sierd-prins
  Stichting Beetke Benieuwd nodigt u van harte uit voor de expositie met schilderijen van Sieds Prins.
  Eigenlijk vanaf zijn jeugd is Sieds Prins gefascineerd door wat je met verf kunt doen. Het heeft bijna tot zijn zeventigste geduurd voordat hij les is gaan nemen om zelf te schilderen. Het resultaat hangt hier nu: landschappen en abstracten in olieverf.
  Het verrassende voor hemzelf is dat het werk dat hij jarenlang heeft gedaan, luisteren naar mensen, gewoon verder gaat. Alleen is het nu de verf, die in lijnen en kleuren een verhaal vertelt.
 • za
  10
  Dec
  2016
  11.00 uur tot 16.00 uurEwsum

  oudspeelgoed

  http://historischeverenigingmiddelstum.nlIn samenwerking met “Stichting Oudheidkamer” uit Uithuizermeeden organiseert de Historische Vereniging op 10 december hun jaarlijkse inloopdag met als thema: OUD SPEELGOED.

  In de expositieruimte van Ewsum zal veel oud speelgoed worden tentoongesteld van Arjen Prins en Tonnie Klomp, de eigenaren van de Oudheidkamer, ook Berend Poortinga zal een gedeelte van zijn collectie tentoonstellen die dag.

  Iedereen mag zijn eigen oude speelgoed meebrengen om anderen mee te laten genieten en de hele dag is kenner en taxateur Harm van Dijken uit Sauwerd aanwezig om zijn kennis over het speelgoed met de bezoekers te delen en eventueel een geschatte waarde aan het meegebrachte speelgoed te geven, ook zal hij een aantal poppen uit zijn collectie meebrengen.

  Het speelgoed werd vroeger in diverse winkeltjes verkocht en daarom zal ook het winkeltjes project van de Historische Vereniging de nodige aandacht verkrijgen.
  Niet alleen het speelgoed krijgt de aandacht ook Fré Schreiber is aanwezig, om zijn nieuwste bundel te presenteren: “Dij Spreker, stukjes veur bruloften en pertijen oet vrouger tied”. Vijftien jaar heeft Fré aan deze bundel gewerkt en het is die dag te koop voor € 19,50
  Niet alleen het boek maar ook zullen er “oude stukjes” tentoongesteld worden.
  De inloop is van 11.00  tot 16.30 uur.

 • za
  17
  Dec
  2016
  16.30 uurEwsum

  CGK Kantens, PKN, GKV Middelstum en Streekproductenmarkt Ewsum organiseren een Kerstwandeling en kerstmarkt op 17 december.

  Beleef het kerstverhaal in de velden van Ewsum. Wandel mee en ontdek hoe het kerstverhaal op een heel bijzondere manier tot leven komt!

  Start 16,30 uur tot 18.30 uur op parkeerplaats Ewsum
  Oosterburen 1 Middelstum

  Duur wandeling: 45 minuten
  Elke 5 minuten start een nieuwe groep wandelaars

  Deelname gratis, na afloop hapje en drankje.

 • vr
  23
  Dec
  2016
  wo
  04
  Jan
  2017
  Ewsum

  Na weer een jaar met veel inzet en plezier voor u te hebben gewerkt genieten wij van 23 december 2017 tot 4 januarie 2017 van een korte vakantie. De theeschenkerij is dan gesloten.

  Wij wensen u allen prettige kerstdagen en een gezond 2017 !

 • wo
  11
  Jan
  2017
  zo
  05
  Mrt
  2017
  Theeschenkerij Ewsum

  wim-de-boer

  In deze expositie doet Harriët IJkema verslag van haar beeldend onderzoek. Zij verbindt landschappelijke elementen aan de menselijke gemoedstoestand. Licht en donker, leegte en volte, chaos en harmonie, bewogenheid en stilte wisselen elkaar af als in het leven zelf.

  www.kunstproject68.nl

   

  In het voorend van de laatste dorpsboerderij van Winsum heeft Wim de Boer sinds 1998 zijn keramiek-atelier. Hij voelt zich thuis in het Reitdiep-gebied, het Groninger land met zijn wierden, prielen, maren en dijken omzoomd door het Wad. De indrukken die hij hier opdoet zijn van grote invloed op zijn werk. Zijn bijzondere handgevormde collectie vazen, schalen en objecten vormen een eenheid met dit landschap en kunnen binnen en buiten staan.

  www.voorend56.nl

   

 • zo
  15
  Jan
  2017
  13.00 uurEwsum

  Nieuwjaarswandeling door Individuo (http://www.individuo.nl/)

  Middelstum Rond, door iedereen Ommetje genoemd, is een wandeling van 6.6 kilometer. De wandeling loopt rond de oude wierde van Middelstum, gelegen op de westelijke oeverwal van de voormalige Fivelboezem.

  Via oude paden lopen we door het karakteristiek akkerbouw en het veeweidegebied van het Hogeland en het ruilverkavelingsbos. Ook kom je langs verschillende cultuurhistorische bezienswaardigheden. Dit alles vormt een zichtbare herinnering hoe hier vroeger werd geleefd.

  Het startpunt is om 13 uur bij Theeschenkerij Ewsum, waar ooit de belangrijkste borg van de Ommelanden stond. Tijdens een kopje thee of koffie maak je alvast kennis met wat deelnemers voordat we aan de wandel gaan.

  Meer informatie en aanmelding:

  https://individuo.go-out.nl/activiteit/15885/wandeling

 • 16.00 uurEwsum

  Harriët IJkema, schilderijen en Wim de Boer, keramiek

  http://www.beetkebenieuwd.nl/

  wim-de-boer

 • do
  19
  Jan
  2017
  19.45 uurEwsum

  Inloop vanaf 19:45 uur

  Aanvang Programma 20:00 uur

  Afsluiting 22:00 uur

  http://www.topvangroningen.nl

 • zo
  19
  Feb
  2017
  14:30Theeschenkerij Ewsum

  De komende maanden wordt elke editie van Muziekcafé Ewsum door een steeds weer wisselende band of formatie geleid. Ze treden dan op met een aantal nummers waarna er voor andere muzikanten gelegenheid is om nummers mee te spelen. Ter afsluiting van de middag wordt er “als vanouds” geïmproviseerd.

   

 • zo
  19
  Mrt
  2017
  14:30Theeschenkerij Ewsum

  De komende maanden wordt elke editie van Muziekcafé Ewsum door een steeds weer wisselende band of formatie geleid. Ze treden dan op met een aantal nummers waarna er voor andere muzikanten gelegenheid is om nummers mee te spelen. Ter afsluiting van de middag wordt er “als vanouds” geïmproviseerd.

   

 • ma
  17
  Apr
  2017
  11.00 -16.00Theeschenkerij Ewsum

  Paaseieren2

  Tweede Paasdag 17 april gaan we al eerder open: om 11.00 uur en starten we onze leuke Paasactiviteit: paaseieren verven en versieren onder het genot van een hapje en een drankje. Doe ook gezellig mee met ons! Iedereen is welkom van 11.00 tot 17.00

   

  Kosten: 3,50 per persoon (inclusief eieren verven, drinken, paaseitjes, paaskoekje en een kleurplaat)

   

  We zien jullie graag met Pasen!

   

 • za
  22
  Apr
  2017
  10:00Ewsum

  0 033 kraamBlauwe bloem Ewsummarkt2

  Voorjaarsmarkt

  Vers van het land en ambachtelijk bereid.

  Fruit, groenten, zuivel, vlees, brood,

  eieren, kant-en-klare lekkernijen, en nog veel meer!

  Alles van producenten uit de regio.

 • zo
  23
  Apr
  2017
  14:30Theeschenkerij

  De komende maanden wordt elke editie van Muziekcafé Ewsum door een steeds weer wisselende band of formatie geleid. Ze treden dan op met een aantal nummers waarna er voor andere muzikanten gelegenheid is om nummers mee te spelen. Ter afsluiting van de middag wordt er “als vanouds” geïmproviseerd.

   

 • zo
  14
  Mei
  2017
  15:00

  Opening expositie Mathilde van Wijnen - Papier en Glas
  Wordt geopend door Gerrie Jonker,
  musicus, cultureel ondernemer

  In 2014 is Mathilde afgestudeerd aan de kunstacademie als autonoom beeldend kunstenaar.
  Zij is ook professioneel cellist en viola da gamba speler. Als musicus geeft zij concerten en als beeldend kunstenaar richt zij zich op papier en glaswerken.Mathilde exposeerde o.a. in SBK Amsterdam en in museum Belvedère.In haar werk zoekt zij figuurlijk ruimtes, waar rust is.
  Die vindt zij in de muziek van J.S. Bach en Arvo Pärt, maar ook in de natuur.
  In de kunst, net als in de muziek, voelt zij zich aangetrokken door abstractie.
  Haar gebruik van ritme, herhaling en compositie ziet zij als een muzikale manier van verbeelden.
  Kunstopening Mathilde van Wijnen

 • wo
  17
  Mei
  2017
  11:00

  Expositie-ruimte 1 middag niet geopend

  In verband met een verhuring is de expositie-ruimte vandaag niet geopend. De theeschenkerij en het terras zijn echter wel gewoon geopend voor een heerlijke kop koffie of thee en al onze huisgemaakte versnaperingen!

  sorry

   

 • zo
  21
  Mei
  2017
  14:30Theeschenkerij Ewsum

  De komende maanden wordt elke editie van Muziekcafé Ewsum door een steeds weer wisselende band of formatie geleid. Ze treden dan op met een aantal nummers waarna er voor andere muzikanten gelegenheid is om nummers mee te spelen. Ter afsluiting van de middag wordt er “als vanouds” geïmproviseerd.

   

   

 • za
  27
  Mei
  2017
  10:00Ewsum

  Brocante en Lifestyle

 • zo
  04
  Jun
  2017
  13.30 - 17.00Theeschenkerij Ewsum

  Tango Middag

  Lorena Medina 1

  Op uitnodiging van Alex Gache, in Groningen bekende Argentijnse gitarist en gitaardocent, komen enkele vrienden over uit Argentinie om een Argentijnse middag met dans, muziek, hapjes en Argentijnse wijn te verzorgen.

  Lorena Medina is een vermaarde Argentijnse Tango-danseres en docent en heeft al veel belangrijke voorstellingen en performances in Argentinie op haar naam staan en beheerst de diverse authentieke en moderne tango-varianten.  Zij neemt dansers uit Argentinie mee en de begeleiding zal bestaan uit originele Argentijnse tango-muziek en live begeleiding door Alex Gache.

  Wat u kunt verwachten deze middag: We beginnen met een introductie door Lorena Medina over ontstaan en geschiedenis van de Argentijnse Tango. Daarna volgt een masterclass waaraan u kunt meedoen of als u dat te ingewikkeld vindt, toekijken. Lorena zal daarin de verschillende variaties en muzikaliteit van de Tango behandelen, reeksen met Wals-draaien, de Milonga aanleren en de techniek voor mannen en vrouwen qua houding en balans uitleggen.

  Na een korte pauze, zal Lorena nog wat achtergronden over de Tango bespreken. De middag wordt geeindigd door een performance van Lorena zelf met haar dansers en live muziek. De middag zal in het teken van Argentinie staan en er zijn dan ook in de theeschenkerij Argentijnse wijn en diverse Argentijnse lekkernijen te koop zijn, zoals bijvoorbeeld empanadas.

 • ma
  05
  Jun
  2017
  10.00 - 17.00Ewsum

  Dag van het Kasteel

  Thema:  Rondom Kasteel en Buitenplaats

 • za
  17
  Jun
  2017
  zo
  18
  Jun
  2017
 • za
  24
  Jun
  2017
  10:00

  Maaidemonstraties

 • za
  01
  Jul
  2017
  13.00 uurEwsummer Borg

  flyer workshop high tea

  WORKSHOP en HIGH TEA

  Tekenen en schilderen in de tuinen van Ewsum

  € 37,50 p.p. inclusief materialen en High Tea

   

  In de zomer zijn de tuinen van Borg Ewsum op hun mooist! In deze workshop sta je midden in de bloemen te genieten van alle kleuren en vormen.

  Na een paar uur intensief werken, staat er een heerlijke high tea voor je klaar in het Koetshuis Ewsum.

   

  Inhoud van de workshop:

  Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Josefien Alkema ga je de vormen, structuren en kleuren in de tuin goed bekijken en vastleggen in schetsen en tekeningen. In het tweede deel van de workshop kies je een plek in de tuin, waar je een schilderij of tekening gaat uitwerken. Je krijgt tips over compositie, kleur en structuren die je werkstuk interessant kunnen maken.

  Programma:

  13.00 Welkom met koffie/thee, introductie

  13.15 Schetsen en ontdekken in de tuinen

  14.15 Pauze met koffie/thee en gebak

  14.45 Tekenen en schilderen in de tuinen

  15.45 High tea in het theehuis of op het terras

  Opgeven via: info@beetkebenieuwd.nl

  (minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers)

  Locatie: Oosterburen 1, 9991 NB, Middelstum

 • za
  22
  Jul
  2017
  10:00Ewsum

  Jack Russel Race

 • za
  19
  Aug
  2017
  zo
  20
  Aug
  2017
 • za
  26
  Aug
  2017
  10:00Ewsum

  Zomermarkt

  Livemuziek: Duo Ephraim

  Activiteiten voor kinderen: 11.00 en 14.00

  Theaterworkshop door Mathijs Diederiks

 • za
  23
  Sep
  2017
  10:00Ewsum

  Oogstfeest

 • wo
  07
  Mrt
  2018
  zo
  29
  Apr
  2018
  wo. t/m zo. 13.00 - 17.00 u.Koetshuis Borg Ewsum

  xxxxxxxx

 • do
  22
  Mrt
  2018
  do
  12
  Apr
  2018
 • ma
  21
  Mei
  2018
  11.00 uur - 17.00 uurEwsum Middelstum

  https://www.dagvanhetkasteel.nl/kasteel/2018/513/borg-ewsum/

 • za
  26
  Mei
  2018
  10.00 uur - 16.00 uurEwsum Middelstum

  Thema: Romantiek ien Grunnen

  12.00 uur - 15.30 uur activiteit voor kinderen verzorgt door Scouting Vinchem uit Winsum

  Live muziek van: Minidraaiorgel Joris ten Have

  www.streekproductenmarktewsum.nl

   

 • wo
  07
  Nov
  2018
  do
  20
  Dec
  2018
 • wo
  06
  Mrt
  2019
  zo
  05
  Mei
  2019
  13.00 - 17.00Koetshuis Borg Ewsum te Middelstum

  velthoen

  Stichting Beetke Benieuwd nodigt u van harte uit voor de expositie van:
  Mary Velthoen, diverse materialen.
  Mary Velthoen is schilder en tekenaar. Zij werkt met acryl en/of olieverf, krijt, inkt en gecombineerde technieken. Ook maakt zij verschillende sieraden van zilver en emaille.
  In deze expositie laat zij dagboekachtige observaties zien van het gebied rondom Ewsum. Natuurbeleving in een expressief handschrift van de door de mens aangelegde en geordende natuur.
 • ma
  22
  Apr
  2019
  15:00Theeschenkerij , Borgterrein Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  marietta-prMaandag 2e Paasdag , 22 april komt Marietta Rust haar solo-programma "Zielezangen" naar Ewsum brengen! Het programma "Ziele-Zangen" gaat de wereld rond. Zo speelt Marietta onder andere Jiddisch Hebreeuwse liederen, Portugese fado's, Spaanse mantra's en een aan aantal Nederlandstalige ballades. Na de pauze krijgt het optreden meer een meezingkarakter. Kijk ook op haar website: www.mariettarust.nl

  Entree 7 euro

 • wo
  24
  Apr
  2019
  20:00Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  Boswachter Jaap Kloosterhuis vertelt op humoristische wijze over de geschiedenis , de ontwikkeling en de bewoners van "zijn" Lauwersmeergebied. Een uniek natuurgebied met riet, eilanden, Schotse hooglanders, vossen en talrijke vogelsoorten waar o.a de zeearend zich heeft genesteld. Een gebied om te koesteren en van te genieten.

  Gratis entree

 • za
  27
  Apr
  2019
  10.00 - 16.00borgterrrein Ewsum, Oosterburen 1 te Middelstum

  Op onze Streekproductenmarkt kunt u producten uit de regio kopen, ongeveer 25 kramen bieden diverse prachtige producten aan waaronder ;  kaas, vlees , groenten, chutneys, planten etc. De standhouders geven u graag alle informatie over hun bijzondere producten! Tijdens onze markten is er live muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en worden er speciale thema-activiteiten en demonstraties georganiseerd en uiteraard bent u van harte welkom markt2op het terras van onze theeschenkerij.

 • do
  02
  Mei
  2019
  do
  19
  Dec
  2019
  12.00-15.00Borgterrein Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  Elke donderdag ‘Ontmoeten op Ewsum’: inloopmiddag voor iedereen van jong tot oud om samen met de deelnemers van Borg Ewsum diverse gezellige activiteiten te ondernemen terwijl u geniet van een kopje soep en een kopje koffie of thee: knutselen, spelletjes, bloemschikken, schilderen etc. Ontmoeten op Ewsum is iedere donderdagmiddag van 12.00 tot 15.00 en kost 2,50 per persoon: dit is inclusief een kop huissoep, een broodje en koffie of thee met een koekje. Opgave van tevoren is niet nodig. Elke donderdag staat er weer een andere activiteit op het programma.images

 • wo
  08
  Mei
  2019
  zo
  07
  Jul
  2019
  13.00 - 17.00Koetshuis Borg Ewsum te Middelstum

  Poster-WADDENKRING-mei-2019-768

  Op iedere woensdag tot en met zondag in genoemde periode te bewonderen!

 • zo
  19
  Mei
  2019
  14.30-17.00Borgterrein (Schathoes) Ewsum te Middelstum

  Op zondag 19 mei a.s vindt "het Muziekcafé" Ewsum weer plaats. een zeer gezellige middag in een prachtige omgeving waarbij u als muzikant kunt meedoen als u wilt of gewoon gezellig kunt komen luisteren! Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. 53591939_3190961050929324_7879730623978405888_o

 • za
  25
  Mei
  2019
  10.00 - 16.00borgterrrein Ewsum, Oosterburen 1 te Middelstum

  Op onze Streekproductenmarkt kunt u producten uit de regio kopen, ongeveer 25 kramen bieden diverse prachtige producten aan waaronder ;  kaas, vlees , groenten, chutneys, planten etc. De standhouders geven u graag alle informatie over hun bijzondere producten! Tijdens onze markten is er live muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en worden er speciale thema-activiteiten en demonstraties georganiseerd en uiteraard bent u van harte welkom markt2op het terras van onze theeschenkerij!

  Zie ook: www.streekproductenmarkt Ewsum.nl

 • ma
  10
  Jun
  2019
  Borgterrein Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  Op tweede Pinksterdag, 10 juni 2019, is de 12e editie van Dag van het Kasteel.
  Kastelen en buitenplaatsen zetten de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud. Het thema is: Over de grens..met een nader te bepalen programma!

 • za
  15
  Jun
  2019
  zo
  16
  Jun
  2019
  1100-1700Borgterrein Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  Op onze  historische plek vindt u  veel   bijzondere bloemenborders en bijzondere groenten en fruit. In de zomer hebben we een explosie van bloeiende bloemen borders.

  Open op 15, 16 juni en 6, 7 juli en 20, 21 juli.

 • za
  22
  Jun
  2019
  10.00 - 16.00borgterrrein Ewsum, Oosterburen 1 te Middelstum

  Op onze Streekproductenmarkt kunt u producten uit de regio kopen, ongeveer 25 kramen bieden diverse prachtige producten aan waaronder ;  kaas, vlees , groenten, chutneys, planten etc. De standhouders geven u graag alle informatie over hun bijzondere producten! Tijdens onze markten is er live muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en worden er speciale thema-activiteiten en demonstraties georganiseerd en uiteraard bent u van harte welkom markt2op het terras van onze theeschenkerij!

  Zie ook: www.streekproductenmarkt Ewsum.nl

 • za
  06
  Jul
  2019
  zo
  07
  Jul
  2019
  1100-1700Borgterrein Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  Op onze historische plek vindt u   bijzondere bloemenborders en bijzondere groenten en fruit. In de zomer hebben we een explosie van bloeiende bloemen borders.

  Open op 15, 16 juni en 6, 7 juli en 20, 21 juli.

 • wo
  10
  Jul
  2019
  zo
  01
  Sep
  2019
  In en om Ewsum te Middelstum

  KAT (Kunst en Ambacht ten Boer) toont werk van zes kunstenaars in en om Ewsum. BIMG_7369ertus Hidding maakt objecten met ijzer en hout voor binnen en buiten. Ine Hoeijenbos maakt werk met aandacht voor de menselijke emoties in klei, hout, steen of brons. Herbert Koekkoek werkt vooral met cortenstaal, geïnspireerd door menselijk gedrag, planten en dieren. Peter Scheedler maakt metalen sculpturen/objecten met cortenstaal met de natuur als inspiratiebron. Anita Swaerts maakt beelden van klei. Zij trotseert daarbij de zwaartekracht. Eddy Wullink maakt schilderijen en collages, met eenvoudige figuratieve vormen.

  Opening 14 juli 15.00 uur

 • za
  20
  Jul
  2019
  zo
  21
  Jul
  2019
  1100-1700Borgterrein Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum

  Op onze historische plek vindt u   bijzondere bloemenborders en bijzondere groenten en fruit. In de zomer hebben we een explosie van bloeiende bloemen borders.

  Open op 15, 16 juni en 6, 7 juli en 20, 21 juli.

 • za
  27
  Jul
  2019
  10.00 - 16.00borgterrrein Ewsum, Oosterburen 1 te Middelstum

  Op onze Streekproductenmarkt kunt u producten uit de regio kopen, ongeveer 25 kramen bieden diverse prachtige producten aan waaronder ;  kaas, vlees , groenten, chutneys, planten etc. De standhouders geven u graag alle informatie over hun bijzondere producten! Tijdens onze markten is er live muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en worden er speciale thema-activiteiten en demonstraties georganiseerd en uiteraard bent u van harte welkom markt2op het terras van onze theeschenkerij!

  Zie ook: www.streekproductenmarkt Ewsum.nl

 • za
  24
  Aug
  2019
  10.00 - 16.00borgterrrein Ewsum, Oosterburen 1 te Middelstum

  Op onze Streekproductenmarkt kunt u producten uit de regio kopen, ongeveer 25 kramen bieden diverse prachtige producten aan waaronder ;  kaas, vlees , groenten, chutneys, planten etc. De standhouders geven u graag alle informatie over hun bijzondere producten! Tijdens onze markten is er live muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en worden er speciale thema-activiteiten en demonstraties georganiseerd en uiteraard bent u van harte welkom markt2op het terras van onze theeschenkerij!

  Zie ook: www.streekproductenmarkt Ewsum.nl

 • za
  28
  Sep
  2019
  10.00 - 16.00borgterrrein Ewsum, Oosterburen 1 te Middelstum

  Op onze Streekproductenmarkt kunt u producten uit de regio kopen, ongeveer 25 kramen bieden diverse prachtige producten aan waaronder ;  kaas, vlees , groenten, chutneys, planten etc. De standhouders geven u graag alle informatie over hun bijzondere producten! Tijdens onze markten is er live muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en worden er speciale thema-activiteiten en demonstraties georganiseerd en uiteraard bent u van harte welkom markt2op het terras van onze theeschenkerij!

  Zie ook: www.streekproductenmarkt Ewsum.nl