Agenda

Terug naar vorige pagina
titel_agenda_1

Evenement details:

 • zo
  04
  Jun
  2017

  Tango Middag

  13.30 - 17.00Theeschenkerij Ewsum

  Tango Middag

  Lorena Medina 1

  Op uitnodiging van Alex Gache, in Groningen bekende Argentijnse gitarist en gitaardocent, komen enkele vrienden over uit Argentinie om een Argentijnse middag met dans, muziek, hapjes en Argentijnse wijn te verzorgen.

  Lorena Medina is een vermaarde Argentijnse Tango-danseres en docent en heeft al veel belangrijke voorstellingen en performances in Argentinie op haar naam staan en beheerst de diverse authentieke en moderne tango-varianten.  Zij neemt dansers uit Argentinie mee en de begeleiding zal bestaan uit originele Argentijnse tango-muziek en live begeleiding door Alex Gache.

  Wat u kunt verwachten deze middag: We beginnen met een introductie door Lorena Medina over ontstaan en geschiedenis van de Argentijnse Tango. Daarna volgt een masterclass waaraan u kunt meedoen of als u dat te ingewikkeld vindt, toekijken. Lorena zal daarin de verschillende variaties en muzikaliteit van de Tango behandelen, reeksen met Wals-draaien, de Milonga aanleren en de techniek voor mannen en vrouwen qua houding en balans uitleggen.

  Na een korte pauze, zal Lorena nog wat achtergronden over de Tango bespreken. De middag wordt geeindigd door een performance van Lorena zelf met haar dansers en live muziek. De middag zal in het teken van Argentinie staan en er zijn dan ook in de theeschenkerij Argentijnse wijn en diverse Argentijnse lekkernijen te koop zijn, zoals bijvoorbeeld empanadas.