Binnen

Terug naar vorige pagina
binnen

 • Overnachten

  Overnachten op Ewsum? Dat kan ook! Het Groninger Landschap heeft erfgoedlogies in de hele provincie Groningen en dus ook op Ewsum. Op de hoek van het koetshuis is een piepkleine, maar o zo romantische vakantiewoning voor twee personen ingericht. Lui op de bank voor de tv, koken in de complete keuken, ontbijten op het zonneterras en heerlijk wakker worden door….de stilte. Al hoor je natuurlijk wel eens een haan kraaien, dit is op het platte land niet waar? Een huisje dat garant staat voor een ontspannen midweek of onthaastend weekend. De omgeving nodigt onmiddellijk uit om te gaan struinen, door het bos of ... Lees meer..

 • Lunchkaart

  Je kan heerlijk lunchen op Ewsum. Want behalve voor lekkere taarten en cakes ook bij ons terecht voor een lunch met heerlijke zelfgemaakte soep van zoveel mogelijk ingrediënten uit onze eigen tuin en/of diverse belegde broodjes Je kan ook met een groter gezelschap komen, om iets te vieren, na een mooie wandeling of fietstocht, een zakenlunch, of gewoon omdat het zo lekker is. Kom je met meer, dan horen we dat het liefst van tevoren. We werken samen met een cateraar, waardoor het ook mogelijk is om buiten de reguliere openingstijden bij ons te dineren of een feest te geven, ... Lees meer..

 • Expositie

  Stichting Beetke Benieuwd organiseert jaarlijks 6 solo, groeps- of duo exposities Op Ewsum. Er wordt dan zowel twee- als ook driedimensionaal werk, in uiteenlopende technieken- getoond en verkocht. Veelal van professionele kunstenaars, maar ook amateur kunstenaars exposeren. Ook brengt Beetke Benieuwd regelmatig tentoonstellingen met een historisch karakter, vaak in samenwerking met de Historische Vereniging Middelstum.De feestelijke openingen van de exposities en tentoonstellingen zijn ondertussen een gewaardeerde traditie. Mensen komen uit Middelstum, de provincie en Groningen-stad om aanwezig te zijn.De exposities vinden plaats in de Theeschenkerij en het koetshuis, maar ruimtelijk werk is ook te bezichtigen in de tuinen en op het ... Lees meer..

 • Muziek & Theater

  De muzieksessies zijn ontstaan vanuit het idee om voor iedere muzikant of zanger(es) gelegenheid te bieden een song in te brengen en deze met de aanwezige muzikanten te spelen. Dit speelde al langere tijd in de hoofden van muzikanten uit Middelstum en omstreken en hebben we mogelijk gemaakt OpEwsum. Het programma is altijd zeer gevarieerd, omdat voor aanvang nooit precies bekend is welke liedjes er gespeeld zullen gaan worden. Als je als (beginnend) muzikant eens zin hebt om mee te doen, schroom niet en meld je dan gerust even aan. Of kom gewoon langs en doe mee. Dus neem je instrument ... Lees meer..

 • Streekproductenmarkt

  Er worden er (h)eerlijke streekproducten verkocht ( veelal biologisch). Zoals groenten, brood, kaas en jam. Maar ook vlees uit de streek en mooie wijnen en sappen. Allemaal leuk om als kadootje of souvenier mee te nemen, maar je kan het natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf meenemen. Natuurlijk willen we dat de kinderen zich ook kunnen vermaken, en daarom zijn er naast de markt ook kinderactiviteiten te vinden. En als je door al deze gezellige drukte zin hebt gekregen even te zitten en een kopje koffie te drinken met iets lekkers, dan kan dat natuurlijk op het terras van de Theeschenkerij of ... Lees meer..