Buiten

Terug naar vorige pagina
buiten
 • Het Ommetje

  Middelstum Rond, door iedereen Ommetje genoemd, is een wandeling van 6.6 kilometer. De wandeling loopt rond de oude wierde van Middelstum, gelegen op de westelijke oeverwal van de voormalige Fivelboezem. Via oude paden door het karakteristiek akkerbouw en veeweidegebied van het Hogeland. Het wordt gevarieerd met ruilverkavelingsbos. Ook kom je langs verschillende cultuurhistorische bezienswaardigheden. Dit alles vormt samen een zichtbare herinnering aan hoe hier vroeger werd geleefd. Het startpunt is bij Ewsum, waar ooit de belangrijkste borg van de Ommelanden stond. Als je terugkomt is het heerlijk om even op het terras van de Theeschenkerij op Ewsum met een lekker drankje en een zelfgemaakt ... Lees meer..

 • Tuinieren?

  Met je handen in de aarde, in de frisse lucht, is misschien wel het allermooiste van het tuinieren. Het fluiten van de vogels, het zoemen van de bijen en hommels, de vlinders om je heen brengen, het brengt je dichter bij de natuur. Als je tuiniert beleef je de wisselingen van de jaargetijden intens. Het werken met planten, de planten die zich ontwikkelen uit de zaden, blijft verwonderen. Dat is tuinieren OpEwsum Lees meer..

 • Lunchkaart

  Je kan heerlijk lunchen op Ewsum. Want behalve voor lekkere taarten en cakes ook bij ons terecht voor een lunch met heerlijke zelfgemaakte soep van zoveel mogelijk ingrediƫnten uit onze eigen tuin en/of diverse belegde broodjes Je kan ook met een groter gezelschap komen, om iets te vieren, na een mooie wandeling of fietstocht, een zakenlunch, of gewoon omdat het zo lekker is. Kom je met meer, dan horen we dat het liefst van tevoren. We werken samen met een cateraar, waardoor het ook mogelijk is om buiten de reguliere openingstijden bij ons te dineren of een feest te geven, ... Lees meer..

 • Expositie

  Stichting Beetke Benieuwd organiseert jaarlijks 6 solo, groeps- of duo exposities Op Ewsum. Er wordt dan zowel twee- als ook driedimensionaal werk, in uiteenlopende technieken- getoond en verkocht. Veelal van professionele kunstenaars, maar ook amateur kunstenaars exposeren. Ook brengt Beetke Benieuwd regelmatig tentoonstellingen met een historisch karakter, vaak in samenwerking met de Historische Vereniging Middelstum.De feestelijke openingen van de exposities en tentoonstellingen zijn ondertussen een gewaardeerde traditie. Mensen komen uit Middelstum, de provincie en Groningen-stad om aanwezig te zijn.De exposities vinden plaats in de Theeschenkerij en het koetshuis, maar ruimtelijk werk is ook te bezichtigen in de tuinen en op het ... Lees meer..

 • Muziek & Theater

  De muzieksessies zijn ontstaan vanuit het idee om voor iedere muzikant of zanger(es) gelegenheid te bieden een song in te brengen en deze met de aanwezige muzikanten te spelen. Dit speelde al langere tijd in de hoofden van muzikanten uit Middelstum en omstreken en hebben we mogelijk gemaakt OpEwsum. Het programma is altijd zeer gevarieerd, omdat voor aanvang nooit precies bekend is welke liedjes er gespeeld zullen gaan worden. Als je als (beginnend) muzikant eens zin hebt om mee te doen, schroom niet en meld je dan gerust even aan. Of kom gewoon langs en doe mee. Dus neem je instrument ... Lees meer..

 • Streekproductenmarkt

  Er worden er (h)eerlijke streekproducten verkocht ( veelal biologisch). Zoals groenten, brood, kaas en jam. Maar ook vlees uit de streek en mooie wijnen en sappen. Allemaal leuk om als kadootje of souvenier mee te nemen, maar je kan het natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf meenemen. Natuurlijk willen we dat de kinderen zich ook kunnen vermaken, en daarom zijn er naast de markt ook kinderactiviteiten te vinden. En als je door al deze gezellige drukte zin hebt gekregen even te zitten en een kopje koffie te drinken met iets lekkers, dan kan dat natuurlijk op het terras van de Theeschenkerij of ... Lees meer..