Werken & leren

Terug naar vorige pagina
titel-werkenleren_1
Ewsum WerkPro biedt een beschermde werkplek voor mensen die (zeer) moeilijk leren. Onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving werken we in het groen of in de Theeschenkerij.
Meestal gaat het hierbij om mensen met een lichte verstandelijke beperking en mensen met een normaal IQ, maar met een aan autisme verwante stoornis. Maar daarnaast bieden wij ook plaats aan mensen die om andere redenen een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt, ouderen, langdurig werkelozen en mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Ewsum WerkPro kan een vaste werkplek voor mensen zijn, maar ook een plek om werkervaring op te doen, om daarna door te stromen naar begeleid werken of een reguliere baan. Het enige dat we van mensen vragen is dat ze het leuk vinden om samen met anderen te werken. Buiten in de tuinen of in de Theeschenkerij.
Je hoeft verder geen speciale kennis of vaardigheden te bezitten om het werk te kunnen doen. Er zijn in totaal 6 bekwame begeleiders. Een goede sfeer in de groep is erg belangrijk, dan gaat het werk ook gemakkelijker. Naast de vaste werkzaamheden besteden we ook aandacht aan nevenactiviteiten zoals: allerlei cursussen (bosmaaien, groenteteelt, kweken vaste planten, natuurcursus), creatieve activiteiten, samen uit eten, excursies en vakanties.

De begeleiding bestaat uit zes projectbegeleiders met een pedagogische opleiding. Zij hebben vaktechnische kennis op het gebied van machines en tuinonderhoud.
Ewsum WerkPro is een door Aequor erkend project. En we bieden de mogelijkheid tot een praktijkgerichte opleiding in landschapsonderhoud.

Op het moment werken we met 50 mensen. Wil je meer weten, of denk dat het iets voor jou is?
Bel dan gerust met Wim van Werkpro, maar mailen kan natuurlijk ook! 
Je vindt Wim zijn contact gegevens op Contact & Info pagina